"Wie de herfst niet toelaat, komt nooit tot een lente"

(Paul de Blot)

"Wonderen zijn niet in tegenspraak met de natuur. Ze zijn slechts in tegenspraak met wat we over de natuur weten"
(Augustinus)

"Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij die zien" 

(Leo N. Tolstoj)

"Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou"

(Nietzsche)

"Vreugde hebben in observeren en begrijpen, is de mooiste gift van de natuur"

(Albert Einstein)

"Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder"

(Lao-Tse)

"De stilte is een vriend die je nooit verraadt"
(Confusius)

Hartcoherentietraining


Tegenwoordig is stress een belangrijke factor in ons leven en de veroorzaker van een veelvoud van ziekten. Met yoga, meditatie en mindfulnesstrainingen wordt hierop ingehaakt en gepoogd de rust in onszelf terug te vinden. Een methode die dit ook doet en bovendien gedurende 20 jaar wetenschappelijk onderzocht is, is hartcoherentietraining. 

Deze training is ontwikkeld door het HeartMath Institute in Californie, USA. Het is een uniek programma dat bij toepassing leidt tot minder stress, hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden. Het programma is makkelijk toe te passen en daardoor geschikt voor jong en oud.


Hoe werkt hartcoherentietraining?

Hartcoherentietraining is gebaseerd op het principe dat er samenhang bestaat tussen het hart, de hersenen en het hormonale systeem. Bij langdurige stress verandert de Hartritmevariatie (HRV). Met een eenvoudig oefenprogramma kan hierop een positieve invloed uitgeoefend worden met als resultaat dat ook de hersenen en het hormonale systeem gunstig beïnvloed worden. Doordat de behandelresultaten via biofeedback apparatuur zichtbaar gemaakt worden op een computer, is het heel makkelijk om te leren hoe stress verminderd kan worden.