"Wie de herfst niet toelaat, komt nooit tot een lente"

(Paul de Blot)

"Wonderen zijn niet in tegenspraak met de natuur. Ze zijn slechts in tegenspraak met wat we over de natuur weten"
(Augustinus)

"Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij die zien" 

(Leo N. Tolstoj)

"Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou"

(Nietzsche)

"Vreugde hebben in observeren en begrijpen, is de mooiste gift van de natuur"

(Albert Einstein)

"Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder"

(Lao-Tse)

"De stilte is een vriend die je nooit verraadt"
(Confusius)

Fysiotherapie


Als fysiotherapeut heb ik mij, naast de algemene fysiotherapeutische handelingen, gespecialiseerd in bindweefselmassage, triggerpointmassage, ontspanningstherapie en McKenzie therapie. 


Bindweefselmassage is een zeer effectieve manier om interne klachten als orgaanproblematiek, menstruatieklachten, doorbloedingsstoornissen en hoofdpijn te behandelen. Met deze diepe vorm van massage wordt veranderde spanning opgeheven die is ontstaan door interne klachten. Het is bij bindweefselmassage goed te merken dat de huid de spiegel is van wat er zich in het lichaam afspeelt. 


Blokkades kunnen zich ook in spierweefsel opslaan en vormen dan als het ware een soort knoop in de spier, ook wel “triggerpoint” genoemd. Bij triggerpointmassage worden deze punten weer losgemaakt, waardoor de spiervezels weer in functie herstellen en veel klachten verminderen en verdwijnen. U leert hoe u ook zelf deze punten kunt behandelen. Triggerpointmassage is net als bindweefselmassage een reflextherapie. Het heeft vaak zeer goede resultaten bij pijn die voortkomt uit de spieren, waardoor ook gewrichten stijf en minder mobiel worden. 


Aangezien veel fysieke klachten voortkomen uit stress, kan daarnaast ontspanningstherapie een belangrijk onderdeel van de behandeling zijn. De fysiotherapie beschikt over een breed scala aan ontspanningsoefeningen die hun bijdrage kunnen leveren in het doorbreken van de klachten.


Tot slot nog een belangrijke aanvulling op de fysiotherapie bij met name rug- en nekklachten, namelijk McKenzie therapie. Bij deze therapie wordt gekeken hoe houding en herhaald bewegen de klachten be├»nvloeden. U leert bepaalde oefeningen die u thuis kunt doen. Als de klachten verdwenen zijn, kunt u de kans op recidief verminderen door met regelmaat te blijven oefenen.