Therapie voor kinderen

Gerichte en speelse behandeling van kinderen

Heb je een baby of kind met klachten? Klachten als concentratie- of slaapproblemen, emotionele klachten, gedragsproblemen of faalangst? Kan je kind zich moeilijk uiten? Of heeft het lichamelijke klachten, zoals buikpijn of darmproblemen? Dan ben je zeker welkom in de praktijk. Met behulp van spiertesten uit de kinesiologie achterhaal ik de oorzaak van de klachten en zet een gerichte behandeling in. Alle uitleg geef ik op een speelse manier en zodanig dat het makkelijk te begrijpen en leuk is. Kinderen komen doorgaans graag terug.

De laatste jaren zie ik vooral kinderen met buik- of darmklachten, gedrags- en leerproblemen, overgewicht, stress- en angstklachten, ADHD en ASS. Ook hooggevoelige kinderen zie ik geregeld in de praktijk.

De behandeling bij kinderen is uiteraard aangepast aan wat het kind begrijpt. Naast dezelfde therapieën die ik ook voor volwassenen gebruik, zet ik regelmatig oefeningen uit het Rots & Water programma in.  Dit is een sociale competentie training, die is ontwikkeld voor kinderen om hun weerbaarheid en sociale vaardigheden te ondersteunen. Daarnaast gebruik ik ook speciale kindermeditaties.

Ik werk bij kinderen ook met de NeurOptimal breintraining; een geavanceerd neurofeedbacksysteem. Het is een soort breintrainingsapparaat, waarbij de hersengolven getraind worden tot een effectief werkend brein. Het apparaat kan werkzaam zijn bij kinderen met concentratie- of slaapproblemen, faalangst, depressieve klachten en hyperactiviteit. Daarbij kan het ook een positieve invloed hebben op meerdere stoornissen zoals ADHD, Gilles de la Tourette en burnout. Het grote voordeel van het apparaat is dat het kind niets hoeft te doen.

Voor kinderen van 4 t/m 16 jaar met overgewicht is er Fits in beweging; een samenwerkingsproject tussen een kinderoefentherapeut Cecar, een diëtiste en mij. In dit project behandel ik de kinderen (en hun ouders) door problemen op te sporen en oplossingen te vinden en coach ik hen op sociaal- emotioneel vlak; om vol te houden, bewust te worden en een gezonde leefstijl uiteindelijk “de normaalste zaak van de wereld” te laten zijn.

Je staat er als ouders niet alleen voor

Onze kinderen komen er altijd vrolijk en moe/voldaan vandaan. Het plan voor behandeling wordt duidelijk vooraf besproken en nabesproken met ons als dat nodig is. Wij ervaren en zien goede resultaten bij onze kinderen, meer zelfvertrouwen en stevig er in de schoenen staan. Heel belangrijk…..goed in hun vel!
Ervaring van ouders van 2 kinderen, 10-15 jaar, Eibergen

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw kind(eren) te begeleiden?

Neem contact op