Geïntegreerde technieken

Behandelmethode van osteopaat Frank de Bakker

Osteopaat Frank de Bakker heeft een methode ontwikkeld die zijn oorsprong vindt in de grondbeginselen van de osteopathie, met als fundament onder andere de embryologie. In ons lichaam vindt vanaf de baarmoederperiode een continue beweging plaats, die het hele leven doorgaat. Deze embryologische beweging zorgt voor een optimale spanning op de bindweefselvliezen en geeft sterke onderlinge relaties tussen de verschillende lichaamsstructuren. Zo kan spanning op de bindweefselvliezen rondom organen bijvoorbeeld klachten in rug, ledematen of schedel veroorzaken, maar ook omgekeerd.

Door een geboortetrauma, een operatie, een val, een emotionele gebeurtenis, etc. kunnen blokkades ontstaan in je lichaam, die ervoor zorgen dat de embryologische beweging geblokkeerd wordt. Dit bewegingsverlies kan zich uiten in allerlei lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, nek-, rug- en schouderklachten, eet- en verteringsproblemen, doorbloedingsstoornissen, menstruatieproblemen, plasproblemen en zenuwpijn, maar ook in psychische klachten als leer- en gedragsproblematiek, tics, onrust en stress.

Via een bewegingsonderzoek van schedel, wervelkolom, armen en benen spoor ik slecht functionerende organen / blokkades bij jou op en behandel ze met gerichte massage, mobilisatie en rek- & drukpunttechnieken. Het doel is om de embryologische beweging (zoveel mogelijk) te herstellen. Door deze beweging te herstellen, wordt het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam geactiveerd en kunnen jouw klachten door je lichaam zélf hersteld worden. Het mooie van de geïntegreerde technieken is, dat ik via het bewegingsonderzoek klachten in een vroeg stadium kan opsporen en behandelen.

Vraagstukken als één geheel behandelen

“Door het gebruik van een combinatie van verschillende methodieken, heb ik het gevoel dat Mieke mij en mijn vraagstukken als één geheel kan behandelen. Als ik een auto was, dan is Mieke mijn garage. Ze helpt me om weer beter te starten en ik blijf graag in onderhoud met af en toe een APK.
Ervaring van K, vrouw, 30-40 jaar, Winterswijk

Naast Geïntegreerde Technieken zet ik vaak ook (holistische) fysiotherapie in.

Meer info over fysiotherapieNeem contact op