NEI / NLP coaching

Grip op de situatie krijgen

De beste versie van jezelf worden. Door te groeien in zelfbewustzijn; jezelf als het ware te ont-dekken. Dat is een proces. Een proces dat je hele leven doorgaat. Soms komt het je “aanwaaien” en soms, helaas, niet. Dan is het meer een grote golf die je overspoelt… Dan zit je niet lekker in je vel, niks gaat vanzelf, het lukt je niet ergens aan te beginnen, je voelt je gestrest, angstig of depressief, weet even écht niet meer wat je nou leuk vindt in het leven, en ga zo maar door. Wat het ook is, als je erdoor overspoeld wordt, dan is het handig om hulp te zoeken.

In de loop der jaren heb ik de nodige opleidingen en cursussen gevolgd, die je kunnen helpen met deze “grote golf”. Het zijn stuk voor stuk handvatten die jou helpen om snel weer grip op je situatie te krijgen. Zodat je op eigen kracht weer verder kunt met je leven. Bij tal van lichamelijke en psychische klachten kunnen Neuro Emotionele Integratie (NEI), en/of Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) succesvol ingezet worden.

Doordat ik met spiertesten werk, kunnen we jouw onderbewuste vragen wat er “ontdekt” mag worden. We zoeken onverwerkte emoties op met NEI en geven die een plek. We gaan beperkende gedachten te lijf met coaching, zodat je anders naar de grote golf leert kijken. We voeren motiverende gesprekken, op zoek naar dieperliggende oorzaken van jouw probleem of klacht en de oplossingen hiervoor.

Uitleg technieken

NEI therapie

Neuro Emotionele Integratie (NEI)  is een methode om onverwerkte emoties, trauma’s, incidenten, blokkades en afweermechanismen in jouw onderbewustzijn op te sporen en op te lossen. Het is succesvol bij tal van klachten, waaronder medisch onverklaarbare of “het-zit-tussen-mijn-oren” klachten.

De methode gaat ervan uit dat de oorsprong ligt bij 1 of meerdere ongewenste emoties die in jouw onbewuste zijn opgeslagen. Door deze emoties te erkennen (ze een plek te geven) met hulp van bepaalde protocollen, hebben ze geen of minder grip op jou.

Met hulp van spiertesten zoeken we deze emotionele blokkades op en geven we ruimte voor genezing. Géén lange praatsessies en ook geen herbeleving van trauma’s. Wél doeltreffend en snel terug in balans.

NLP / Coaching

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) is een coachingsmethode die helpt om op een effectievere wijze te reageren op situaties. Het gaat om het bewust worden van “waarom je doet wat je doet en hoe je dat effectiever of anders kunt doen”.

NLP vergroot je zelfvertrouwen en maakt je minder afhankelijk van omstandigheden voor een geluksgevoel.  Het is makkelijk te leren en je kunt het goed toepassen in het dagelijks leven.

Met name als je last hebt van angst, stress, spanning of paniekaanvallen, kun je met NLP, in combinatie met NEI en ontspanningsoefeningen, een snelle verbetering ervaren. In deze gevallen is het vooral de combinatie van de 3 therapiëen die krachtig is, omdat emoties en denkpatronen hier met elkaar verweven zijn.

EFT therapie

EFT (Emotional Freedom Techniques) is vanuit de psychotherapie ontwikkeld  en is een behandelmethode om emoties los te maken en vrij te laten komen.

Het is een aanvullende methode die ik gebruik bij NEI en NLP, zodat je nog makkelijker ongewenste emoties los kunt laten. De methode maakt gebruik van energiebanen, zoals we die kennen uit de acupunctuur. Bepaalde punten op deze energiebanen worden geactiveerd door hierop te kloppen, terwijl je de emotie voelt en volgens een bepaald protocol een zin herhaalt.

Heb je de methode eenmaal geleerd, dan kun je hem voortaan zelf toepassen wanneer je wilt, totdat de ongewenste emotie is losgelaten.

Veel tools om in te zetten

“Mieke kijkt niet alleen naar het probleem, maar gaat echt op zoek naar de oorzaak, die altijd ergens anders blijkt te liggen dan gedacht. Zo kunnen ook vage klachten opgelost worden en zijn er niet veel sessies nodig. Ze neemt de tijd en hoort je serieus aan..
Ervaring van B, vrouw, 40-50 jaar, Winterswijk

Je krijgt handvatten die jou helpen om snel weer grip op je situatie te krijgen.

Neem contact op