Ervaringen

Zeker aan te raden!

“Een vriendin attendeerde mij op de praktijk van Mieke, wellicht zou het wat voor mij zijn? Mijn klachten waren niet makkelijk in een vakje te stoppen en ik kwam er in de reguliere zorg niet veel verder mee. Want ja, veel hoofdpijn en migraine, heb je wel voldoende paracetamol gebruikt? Je mag best ophogen en hou maar eens een dagboekje bij. Overgangsklachten, je bent wat vroeg, maar ja, verder kunnen we er niet veel aan doen.

Gelukkig zijn er dan ook behandelaars te vinden die niet in een vakje te stoppen zijn! Mieke is er zo een! Zij voldoet aan heel veel vakjes, maar wanneer je bij haar komt, ben je daar als compleet persoon met al je klachten, angsten, twijfels en kwalen en dan gaan alle vakjes open bij Mieke en verricht ze compleet maatwerk. Helder, nuchter en met de nodige humor van tijd tot tijd, maar ze staat ook voor je klaar in acute situaties.

Mijn behandelingen bij Mieke zijn in heel veel opzichten zeer waardevol, voor lijf en leden en zeker ook mijn mentale zijn! Zeker aan te raden!”

Ervaring van C, vrouw, 40-50 jaar, Rek

‘Dagelijks profijt van inzichten en concrete handvaten

Ik kwam naar de praktijk van Mieke omdat ik al langere tijd lichamelijke klachten had, waarbij ik zelf niet goed wist waar ze vandaan kwamen en of het wel mogelijk was ze te verlichten. En het grootste probleem was toch wel mijn slapeloosheid.

Al tijdens het eerste consult werd duidelijk waar de oorsprong van mijn klachten lag. Daar is Mieke respectvol, maar ook zeer doortastend mee aan het werk gegaan. Dit heeft voor mij tot inzichten en concrete handvaten  geleid, waar ik nog dagelijks profijt van heb. De fysieke klachten en mijn slaapproblemen zijn zo goed als weg.

Een mooie aanvulling op de eerste sessies was het 3Care programma, waarbij ik werd begeleid in het bewuster omgaan met voeding en beweging.

Heel gemakkelijk om te doen, maar wat een resultaat! 15 kg lichter, mijn bloedsuikers zijn van zorgelijk naar normaal gegaan én ik  mag sinds twee maanden de medicatie voor een verhoogde bloeddruk laten staan!! Super blij mee!

Kortom: Mieke heeft voor mij enorm veel betekend bij het grip krijgen en verbeteren van mijn gezondheid. Ik ben in control en dat voelt goed.”

Ervaring van A, vrouw, 50-60 jaar, Winterswijk

‘Vraagstukken door een combinatie van technieken behandeld als één geheel

“Mieke ziet, hoort en erkent je. Ze confronteert je op een liefdevolle manier met dat wat je nodig hebt. Door het gebruik van een combinatie van verschillende methodieken, heb ik het gevoel dat Mieke mij en mijn vraagstukken als één geheel kan behandelen. Ze kijkt naar wie ik ben en wat ik nodig hebt en zorgt daarmee voor maatwerk.

Als ik een auto was, dan is Mieke mijn garage. Ze helpt me om weer beter te starten en ik blijf graag in onderhoud met af en toe een APK.

3Care: Mieke begeleidt je niet alleen tijdens afspraken, maar ook daarbuiten laat ze van zich horen. Dit zorgt ervoor dat ik daadwerkelijk steun ervaar. Ze helpt me bij het inzien van (eet)patronen en door een simpele spraakboodschap voorkwam ze van de week dat ik terugviel in een oud patroon. Ze voelt haarfijn aan welke oefening of opdracht je nodig hebt om je verder te ontwikkelen.”

Ervaring van K, vrouw, 30-40 jaar, Winterswijk

‘Echt op zoek naar de oorzaak

Ik heb veel baat gehad bij de behandelingen van Mieke. Ze kijkt niet alleen naar het probleem, maar gaat echt op zoek naar de oorzaak, die altijd ergens anders blijkt te liggen dan gedacht. Zo kunnen ook vage klachten opgelost worden en zijn er niet veel sessies nodig. Ze neemt de tijd en hoort je serieus aan.

Ook onze kinderen werden door haar ‘gehoord’, wat bij andere instanties niet altijd lukte. Ik vind het heel fijn dat ze zoveel tools heeft om in te zetten. Het motiveert me om ‘het gehele plaatje’ te zien en preventief aan de slag te gaan.

Daarbij helpt ook het 3Care-programma. Dat heeft me veel bewuster gemaakt van mijn eetpatroon en nieuwe inspiratie opgeleverd. De nulmeting en haar begeleiding maken dat het prima vol te houden is. Ik zou zeggen: ‘Laat je verrassen waarmee Mieke je kan helpen.”

Ervaring van B, vrouw, 40-50 jaar, Winterswijk

‘Onze dochter zit weer lekkerder in haar vel

Wij hebben een aantal keer met onze dochter een bezoek gebracht aan Praktijk Slaats-Frumau.

Na een hartelijk welkom werd er uitgebreid aandacht besteed aan de intake. Je voelt je als ouders gehoord en kunt je verhaal en vragen prima bij haar neerleggen. Van daaruit wordt er bekeken welke behandelwijze het meest passend is. Hierbij houdt Mieke rekening met het karakter van de persoon en neemt ze de tijd om haar werkwijze verbaal en visueel te ondersteunen. Dit geeft een erg vertrouwd gevoel zowel voor het kind als de ouder.

Na de behandeling merkten wij gelijk een groot verschil en zit onze dochter weer lekkerder in haar vel. In samenspraak wordt vervolgens bekeken hoe een eventueel vervolgtraject er uit komt te zien.

Al met al een zeer positieve en prettige ervaring met Praktijk Slaats-Frumau, waarin wij echt meerwaarde zien bij de sociaal emotionele ontwikkeling van onze dochter.”

Ervaring van ouders van dochter, 5-10 jaar, Winterswijk

‘Weer balans in mijn leven

Wanneer ik bij Mieke langs ga, voelt dat altijd een beetje als thuiskomen. De rust en warmte die zij overdraagt, zijn prettig en maken dat ik me welkom en gehoord voel.

Als ik de praktijk binnenloop, weet ik nooit precies wat we eigenlijk gaan doen. De ene keer kom ik voor fysieke klachten en zit ik vervolgens alleen maar tegenover Mieke om via mijn onderbewuste antwoorden te krijgen, de andere keer kom ik voor iets mentaals en lig ik vervolgens op de tafel voor een osteopatische techniek. Vaak is het een combinatie van beide, maar het belangrijkste voor mij is: het helpt!

Naar Mieke gaan helpt mij bij mijn mentale onrust, het helpt voor de pijn in mijn rug en in mijn heupen, het helpt om de balans te krijgen tussen het zijn van moeder, partner, ondernemer en ook nog gewoon mezelf.

Door mijn afspraken bij Mieke voel ik mij krachtig, leer ik mezelf steeds beter kennen en heerst er balans in mijn leven. Iets wat ik iedereen toewens!”

Ervaring van R,  vrouw, 30-40 jaar, Aalten

‘Het maakt mij een evenwichtiger, vrolijker en zelfverzekerder mens

Mieke heeft mij enorm geholpen om weer op de rit te komen. Zowel fysiek als mentaal.

Fysiek door mij kennis te laten maken met 3Care. Fantastisch! Ik ben 10 kg lichter, voel me fitter, slaap beter, zie er frisser uit, enz. Het ruimt veel rommel op, zowel fysiek als mentaal. Ik heb kennis gemaakt met veel goede en lekkere recepten. Ik blijf zeker 1 keer per jaar de zogenaamde “APK” doen. En de gezonde leefstijl blijf ik 5/7 dagen van de week volgen.

Ook heeft Mieke mij veel inzichten gegeven in diverse karakters, hoe hiermee om te gaan, Tips en Tops. Dit zijn enorme eyeopeners voor mij geweest. Ik begrijp nog meer van mijzelf en de mens om mij heen. In totaal maakt het mij een evenwichtiger, vrolijker en zelfverzekerder mens.”

Ervaring van D, vrouw, 40-50 jaar, Winterswijk

‘Als ik weer klachten heb, dan kom ik zeker terug

Mieke heeft mij vorig jaar heel goed geholpen toen het in mijn rug was geschoten (spit) nadat ik mij vertild had. Ik liep helemaal krom omdat mijn spieren verkrampt waren. Ze heeft toen met spiertesten getest en op punten gedrukt, bepaalde bewegingen gedaan bij mij en ik moest oefeningen van Mc Kenzie doen thuis.

Dat heeft allemaal heel goed geholpen en ik was binnen een week van mijn klachten af. Dat was echt een verademing.

Als ik weer klachten heb, dan kom ik zeker terug. Bedankt Mieke!”

Ervaring van I, vrouw, 40-50 jaar, Winterswijk

‘Mieke is een super positief persoon

Mieke is een super positief persoon en op momenten dat ik niet lekker in mijn vel zat, was ze er voor me.”

Ervaring van N, jongvolwassen vrouw, 15-20 jaar, Winterswijk

‘Leren omgaan met paniekaanvallen

Mieke leert mij hoe ik om moet gaan met paniekaanvallen. Door uit te leggen waar het vandaan komt, hoe dit werkt in het hoofd en praktische handvatten te geven, kan ik hier beter mee om gaan. Haar manier van werken is fijn, ze zorgt voor een ontspannen sfeer. Ze heeft veel kennis van mens en lichaam waardoor ze de juiste hulp kan bieden.”

Ervaring van L, vrouw, 20-30 jaar, Aalten

We zien goede resultaten bij onze kinderen

“Sinds een aantal jaren komen onze kinderen bij Mieke. Zowel ik , mijn man en mijn kinderen zijn heel erg blij iemand als Mieke gevonden te hebben. Ze is heel prettig in de omgang, respectvol, ze luistert naar je en neemt de tijd en is laagdrempelig!! Ze praat en legt alles aan de kinderen uit, zodat het ook voor de kinderen te begrijpen is. (nu 10 en 14 jaar). Onze kinderen komen er altijd vrolijk en moe/voldaan vandaan. Het plan voor behandeling wordt duidelijk vooraf besproken en nabesproken met ons als dat nodig is.

Prettig is , dat ze vele behandelingen beheerst en dat deze allen tegelijk ingezet kunnen worden. Als er een behandeling nodig is die buiten haar expertise ligt, dan stuurt ze je door, zoals bij onze dochter even het geval was.  Je staat er dan niet alleen voor, ze helpt je verder! Ze heeft ons goede adviezen gegeven die weer een positief effect hebben op onze kinderen.

Wij ervaren en zien goede resultaten bij onze kinderen, meer zelfvertrouwen en stevig er in de schoenen staan. Heel belangrijk…..goed in hun vel!”

Ervaring van ouders van 2 kinderen, 10-15 jaar, Eibergen

‘Ik kom graag terug

Al een aantal jaren kom ik voor verschillende, specifieke klachten bij Mieke, die vaak snel verminderen of opgelost kunnen worden.

Wat ik heel prettig vind is haar brede pakket aan kennis en ‘tools’ die ze kan inzetten bij verschillende klachten (o.a. voor huid, spieren, psychisch). Ze heeft vooral veel voor me betekend op het gebied van rugklachten. De rugpijn had meerdere oorzaken. Mieke zette daarom naast fysiotherapie ook andere technieken in vanuit bijvoorbeeld de natuurgeneeskunde zodat een probleem op meerdere niveaus (fysiek, emotioneel, spiritueel) wordt aangepakt.

Ik ervaar de consulten als prettig omdat Mieke helder is in haar uitleg, nuchter reageert en op een vlotte manier te werk gaat. Ik heb haar zeker al aangeraden en kom ook graag terug!”

Ervaring van D, vrouw, 20-30 jaar, Deventer

‘Snel bij kern én oplossing van probleem

Mieke is voor mij een therapeut uit duizenden, omdat ze mij met veel verschillende klachten heeft geholpen. Ze heeft mij super ondersteund tijdens mijn borstkanker / chemotherapie en in de tijd daarna toen ik zo moe was.

Daarnaast ben ik snel overprikkeld en krijg dan last van angst en onrust. Soms meer dan anders, afhankelijk van wat er allemaal gebeurt in mijn leven. Als ik hier last van heb, dan helpt een behandeling bij Mieke enorm. Ik merk dat het dan rustiger wordt in mijn hoofd en dat ik mijn schouders en nek weer ontspan.

Het is ook prettig dat Mieke je ontspanningsoefeningen leert om thuis te doen (ik vergeet ze helaas vaak te doen…). In de tijd dat ik borstkanker had, heeft hartcoherentietraining (dat heb ik bij Mieke geleerd) mij heel erg geholpen. Zo was ik totaal niet onrustig vóórdat ik een operatie kreeg, omdat ik daarvoor een kwartier de hartcoherentie had gedaan. Echt superfijn!

Ik vind Mieke ook een therapeut uit duizenden, omdat ze direct snapt wat ik bedoel, vaak al vóórdat ik mijn verhaal af heb. En doordat ze met spiertesten werkt, gaat alles ook veel sneller. Je bent veel sneller bij de kern van het probleem én bij de oplossing ervan.”

Ervaring van S, vrouw 50-60 jaar, Winterswijk

‘Dit programma helpt mij nog vitaler te blijven

Met knieklachten kwam ik een tijd geleden bij Mieke. Mijn lijf had even tijd nodig, maar door de uiteeenlopende behandelingen zijn de klachten (waarvan ik dacht dat ik er maar mee moest leren leven) gelukkig verdwenen.

Nu kom ik periodiek nog langs voor een algemene gezondheids- en fitheidscheck. Ik vind het prettig als iemand zo nu en dan met me mee kijkt.

Daarom ben ik onlangs ook gestart met het 3Care-programma. Ik at echt veel op een dag ( o.a.12 boterhammen, een flink bord warm eten, ’s avonds nog een groot bord yoghurt en een halve zak chips, ’s nachts nog een keer langs de koelkast). Niet erg efficiënt en gezond. Ik ben nu 2 weken bezig met het programma en ben al 2 kilo buikvet (afvalstoffen) kwijt!

Fijn dat dit programma, met prettige begeleiding, mij helpt nog vitaler te blijven.”

Ervaring van N, man, 50-60 jaar, Winterswijk

‘Zelfvertrouwen teruggekregen

Ik vind Mieke een topper want ze heeft me geholpen mijn zelfvertrouwen terug te krijgen. Ook heb ik de gezonde leefstijl met 3Care bij haar gedaan en dat was super om te doen!”

Ervaring van B, jongvolwassen vrouw, 15-20 jaar, Winterswijk

‘Dochter heeft weer zin om te leren en dingen te doen

Met onze dochter van 4 jaar oud kwamen we bij Mieke terecht na een te lang durend traject van obstipatie. Huisarts, kinderafdeling, medicatie, alles was al ingezet, maar het hielp niet en onze dochter zat nog steeds verstopt.

Toen heb ik Mieke gebeld en konden we vrij snel terecht. Mieke heeft haar behandeld. Door middel van osteopatische technieken, maar ook door op energetisch niveau met haar bezig te gaan. De hooggevoeligheid had Mieke meteen in de gaten en hiermee is ze aan de slag gegaan. Na de behandeling kwamen we thuis en nog geen uur later loste de obstipatie eindelijk op!

Onze dochter was eindelijk van haar buikpijn af en nog belangrijker, ze veranderde in de loop van de weken in een meisje dat weer ondernemend werd, dat weer zin had om dingen te leren en dingen te doen. Op momenten dat het even wat minder gaat, gaan we weer naar Mieke en het effect is vaak al tijdens de behandeling zichtbaar.

We zijn heel dankbaar voor dat wat Mieke voor ons doet!”

Ervaring van de moeder van dochter, 0-5 jaar, Aalten

Doel om me fitter te voelen is goed gelukt!

Mieke weet je snel op je gemak te stellen, gebruikt geen wollig of wazig taalgebruik en geeft je het gevoel te weten waar ze het over heeft.

Je kunt voor meerdere therapieën bij Mieke terecht, maar in mijn geval lag (en ligt) de nadruk op de wens om me fitter te voelen. Middels het 3care programma dat zij aanbiedt, heb ik duidelijk gemerkt dat je fitter voelen niet alleen kwestie is van meer bewegen en minder eten, maar ook vooral van anders eten. Mieke heeft een uitgebreid intake gesprek gevoerd en dat gaf meteen al een goed gevoel.

Eerlijk gezegd had ik vooraf enige twijfels of ik het anders eten vol zou houden. Geen/weinig aardappelen, pasta en rijst eten leek me een kwelling. Dat ik geen/weinig alcohol zou gaan drinken, vond ik geen probleem en het meer bewegen ook niet, maar dat anders eten? Ik had vooraf het gevoel dat ik continue een hongergevoel zou hebben, maar dat werd door het programma prima voorkomen. Daarbij nam Mieke regelmatig contact op ter ondersteuning en motivatie. En tussentijds vragen stellen is ook geen enkel probleem.

We hebben het 3Care programma met het gezin gevolgd en het is prima bevallen! Ik ben toch zo’n 11 a 12 kilo kwijt, terwijl ik niet veel te dik was.

We zijn nu zo’n 3 maanden verder en ben niet echt bewust met het 3Care programma bezig. Ik eet nog regelmatig een “ouderwetse” maaltijd, maar het anders eten is gewoon een onderdeel van het dagelijks leven geworden. En blijf dus prima op gewicht en samen met het veel meer bewegen is het oorspronkelijke doel “fitter voelen” meer dan goed gelukt!! Chapeau voor Mieke! Over een paar maanden kom ik weer voor een ‘Refresh-momentje’!”

Ervaring van D, man 40-50 jaar, Winterswijk

‘Wonder boven wonder zijn de tics vrij snel daarna verdwenen

Onze zoon van 4 heeft een moeilijke tijd achter de rug en hierdoor ontstonden en tics. We wilden, gezien zijn leeftijd, niet meteen naar een psycholoog stappen. We kregen het advies om naar Mieke Slaats-Frumau te gaan.

De eerste twee behandelingen deden we zonder onze zoon. Het was bijzonder hoe ze, zonder zijn aanwezigheid, toch veel rake dingen kon vertellen. We kregen een aantal praktische tips en konden daar thuis mee aan de slag.

Tijdens de 3e behandeling is onze zoon mee geweest. Hij voelde zich meteen op zijn gemak. Mieke behandelde hem op een speelse manier, waardoor het voor hem helemaal niet beladen voelde.

Wonder boven wonder zijn de tics vrij snel daarna verdwenen. Daarnaast is hij veel meer ontspannen en heeft minder last van extreme emotie wisselingen.

Ervaring van moeder van zoon, 0-5 jaar, Winterswijk

‘Groot pluspunt is de balans tussen alternatieve technieken en nuchterheid

Door de mensenkennis van Mieke, is ze in staat je op de juiste manier te helpen. Daarnaast beheerst ze vele verschillende technieken/methoden, waardoor ze de behandeling op jou kan afstemmen.

De balans tussen alternatieve technieken en nuchterheid vind ik een groot pluspunt. Hiermee is ze in staat om ook mensen die sceptisch naar bepaalde behandelmethoden kijken een oplossing te bieden.

Mieke heeft mij goed geholpen ten tijde van mijn burn-out. Op dit moment heb ik een aantal keer per jaar een consult, waarbij zij mij zeer effectieve “onderhoudsbehandelingen” kan geven.”

Ervaring van H, man, 30-40 jaar, Zieuwent

Zelf een behandeling ervaren of wil je een review achterlaten?

Neem contact op