Fysiotherapie

Lichamelijke gezondheid herstellen

Een gezond lichaam. Vrij van pijn en blokkades. Een ideaal plaatje, maar helaas is de werkelijkheid meestal anders… Waar gaat het bij jou mis? Ben je vaak moe? Heb je pijnklachten? Wat het ook is, ik kijk graag samen met jou waar het probleem zit en hoe jij jouw lichaam weer zo gezond mogelijk kunt krijgen.

Om jouw lichamelijke gezondheid te herstellen, kan ik verschillende therapieën inzetten. Als je bewegingsgerelateerde klachten hebt, zoals rug-, schouder- en nekklachten, (onverklaarbare) gewrichtspijn, spierpijn of peesklachten zoals een tenniselleboog, dan kun je bij mij terecht voor fysiotherapie, voor mijn specialisaties ontspanningstherapie, bindweefsel- en triggerpointmassage en voor McKenzie therapie.

Je bent wellicht niet gewend dat een fysiotherapeut gebruik maakt van spiertesten. Of dat een fysiotherapeut een brede (holistische) kijk op ziekte en genezing heeft. Maar het werkt heel snel en doeltreffend om met spiertesten de ware oorzaak van een lichamelijke klacht op te sporen. Ook op het oog losstaande klachten, zoals artrose of knieproblemen, hebben een oorzaak die doorgaans succesvol aangepakt kan worden.

Specialisaties

Ontspanningstherapie

Aangezien veel fysieke klachten voortkomen uit stress, is ontspanningstherapie vaak een belangrijk onderdeel van mijn behandeling.

De fysiotherapie beschikt over een breed scala aan ontspanningsoefeningen die hun bijdrage kunnen leveren in het doorbreken van de klachten.

Een aantal oefeningen zijn goed zelf  te doen, zodat je regelmatig thuis kunt oefenen.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een zeer effectieve manier om interne klachten als orgaanproblematiek, menstruatieklachten, doorbloedingsstoornissen, migraine en hoofdpijn te behandelen. Ik zet het vaak ook succesvol in bij spier- of gewrichtspijnen of andere pijnklachten.

Deze diepe vorm van massage heft veranderde spanning op die is ontstaan door interne klachten.

Triggerpointmassage

Blokkades kunnen zich in spierweefsel opslaan en vormen dan als het ware een soort knoop in de spier, ook wel “triggerpoint” genoemd.

Bij triggerpointmassage worden deze punten weer losgemaakt, waardoor de spiervezels weer in functie herstellen en veel klachten verminderen en verdwijnen.

Je leert hoe je zelf deze punten thuis kunt behandelen.

McKenzie therapie

Met name bij rug- en nekklachten is McKenzie therapie een belangrijke fysiotherapeutische aanvulling.

Ik kijk hierbij hoe jouw houding en herhaalde bewegingen jouw klachten beïnvloeden.

Je leert bepaalde oefeningen van mij, die je thuis kunt doen.

 

Vraagstukken als één geheel behandelen

“Door het gebruik van een combinatie van verschillende methodieken, heb ik het gevoel dat Mieke mij en mijn vraagstukken als één geheel kan behandelen. Als ik een auto was, dan is Mieke mijn garage. Ze helpt me om weer beter te starten en ik blijf graag in onderhoud met af en toe een APK.
Ervaring van K, vrouw, 30-40 jaar, Winterswijk

Naast fysiotherapie zet ik vaak ook Geïntegreerde Technieken in.

Meer info over Geïntegreerde TechniekenNeem contact op